Pitkä neuletakki

Viimesyksynä iltojen pimetessä ja viilentyessä selailin kalastajanvaimon sivuja ja ihastuin kalastajanvaimon islantilaisneuleeseen. Päätin kokeilla – osaanko neuloa villapaitaa itselleni. Olen aikaisemmin neulonut vain omalle lapselleni villapaidan ja aikuisen kokoinen neule kuulostaa paljon vaikeammalta ja aikaa vievältä.

Langaksi valikoitui ohjeen mukaisesti harjattu alpakka – meiltä sitä löytyy sandnesgarnin borstet alpakka ja värejä on joka lähtöön! Ohjeen mukaisen langan löydät TÄSTÄ.

Langan neulominen isoilla 6mm puikoilla sujuikin melkoisen helposti ja kevyesti. Neuloin pyöröpuikoilla – myös hihat neuloin pyöröpuikoilla tasona ja liitin ne ohjeen mukaisesti muuhun neuleeseen. Hihat ommeltiin kiinni, jolloin hihan sisäkulmaan tuli pieni sauma.

Itse kuviota oli helppo seurata, kun tulosti itselleen kuvion. Oman neuleen pienensin noin 30silmukalla, joten vaati hieman tarkkuutta siinä, että silmukkamäärä oli oikea kuviolle. Kuvio ei ole yhtä pitkä kuin ohjeessa, joten pääntie jää avarammaksi.

Yhteensä harmaata lankaa meni 5 kerää – ja yksi kerä per muut värit (näistä meni lankaa kyllä todella vähän ja loppuja lankoja sai hyödynnettyä lapsen villapaitaan oikein hyvin!). Lopuksi päättelin, kostutin ja muotoilin neuleen. Neule venähti pituutta kostutuksen aikana, joten jos haluat hieman lyhyemmän kuin puoleen väliin reittä, niin neulo silloin noin 10cm lyhyempi, mitä haluat neuleen olevan. Itse siis neuloin niin, että neule ylettyi juuri takapuolen yli ja kostutuksesta venähti puoleen väliin reittä.

Seuraavaan neuleeseen kyllä muuttaisin ohjetta omalle käsialalle niin, että kainaloon jäisi enemmäin tilaa ja hihaa tekisin hieman leveämmäksi vielä sekä myös rinnan kohdalta silmukoita saisi olla hieman enemmän, ettei kiristäisi.

Alkuperäiseen ohjeeseen löydät TÄÄLTÄ.

Sandnesgarn Børstet Alpakka

Neuleintoa juuri sinulle!