Petite Knit – Stockholm Sweater

Muutama viikko sitten ihastuin instagramissa Petite Knitin Stockholm Sweateriin. Eipä siinä – tuumasta toimeen ja ohjetta ostamaan! Paljon ohjeita ja Petite Knitin omat verkkosivut löytyvät TÄMÄN linkin takaa.

Ohjeen sai englanniksi, joka helpottaa paljon ainakin itsellä ohjeen tulkintaa. Lankana siis Tynn silk mohair ja itsellä sitä meni 200g, tein xs kokoisen neuleen eli melkoisen reilu koko tuli.

Ennenkuin olin itse kokeillut silk mohairia neuleessa, luulin sen kutittavan niin paljon, ettei neuleen pitämisestä tulisi mitään. Huoli oli kuitenkin turha, sillä neule on ihanan pehmoinen eikä lainkaan kutittava! Myös esikouluikäiseni halusi kokeilla neuletta päällensä ja kehui, kuinka pehmoinen se on.

Ohje oli selkeä kun vaan seurasi tarkasti ohjetta ja kannattaa lukea ohje ennen neulomista läpi ja vaikka suomentaa itselleen hankalammat kohdat. Kaikki menee hyvin! Neuleen ohjeen voit siis ostaa Petite Knitin omilta verkkosivuilta.

Ohjeessa lankana Tynn silk mohair, jota neulotaan kaksinkertaisena, mutta siihen käy esimerkiksi Silk mohair, joka on noin puolet paksumpi kuin Tynn silk mohair (Tynn silk mohair 25g= 212m, Silk mohair 50g= 280m)
Sandnesgarn Tynn Silk Mohair

Mukavia neulehetkiä – terkuin Paula