Merinovillatakki lapselle

Neuloin omalle 1 -vuotiaalle villatakin. Ensimmäinen laatuaan. Villatakki on neulottu omalla ohjeella, neuletyön edentyessä ohjetta muokkaillen.

Lankana Sandnesgarnin Babyull Lanett. Neuloin pyöröpuikoilla tasona (80cm, 3mm), hihat nro 3 sukkapuikoilla. Lankaa meni reilun 80/86 kokoiseen villatakkiin noin 4 kerää eli 200g.

Lapsi on juuri siinä iässä, kun kasvu on hurjaa. Halusin neuletakista mahdollisimman pitkäikäisen, joten tein hieman pidemmän mallin, joka ulottuu nyt vuoden ikäiselle pepun yli ja hihoista saa kääriä reilun mitan alkuun.

Villatakki on neulottu koko matkan yksi silmukka oikein, yksi nurin. Etu- ja takakappaleet neuloin pyöröpuikoilla, hihat erillisenä sukkapuikoilla. Lopuksi ompelin hihat kiinni sekä resorit napinläpineen. Musta on vaikea neuloa, kun ei meinaa illan hämärässä nähdä neuloa. Täytyy pitää hyvin huone valaistuna, joten tätä työtä ei ole takkatulen ääressä ja kynttilänvalossa tehty ;) Värinä siis haastava, mutta asuun on helppo lisätä väriä esimerksi asusteilla.

Villatakki on ihanan pehmoinen ja lämmin pienelle lapselle. Se ei materiaalinsa takia kutita lainkaan, edes pienen atoopikon herkkää ihoa.

Lankana siis Sandnesgarn babyull Lanett

Sandnesgarn Babyull Lanett